Ett nytt år ger mig energi och glädje. Chansen till en nystart finns ju när som helst men på något sätt så får jag en sådan skön känsla när vi går in i ett nytt år. Lite ångest också när jag tänker tillbaka på året som gått och hur fort det gick!

Men på något sätt så blickar jag mestadels framåt, känner att det här året ska toppa det förra. Jag har bestämt mig för att jag vill leva mer hållbart och miljömedvetet. Resten av familjen får helt enkelt bara hänga på! Jag behöver skaffa mig mer kunskap inom området helt klart och kommer vara mer kritisk mot produkter jag köper eller saker jag gör. Jag vill vara medveten om vad mina val innebär.

Jag tror det finns fler liksom jag som får en lust att förändra hemma. När julen dansats ut och man rensat bort allt glitter från nyårsfesten så kommer den där lusten att verkligen förverkliga sitt hem och få det sådär härligt trivsamt. Det kan röra sig om totalrenovering eller bara att man vill byta ut några kuddar i soffan. Ännu pågår en del reor men snart så fylls butikerna med vårens nyheter och vi jagar iväg för att införskaffa det där som vi känner att vi bara MÅSTE HA! Men snälla stanna upp och tänk efter… Gör inget förhastat för det leder lätt till överkonsumtion och felköp, inte så vidare klimatsmart eller ekonomiskt. Ett första steg är att planera sitt hem och fundera igenom ordentligt hur man vill ha det. Ett personligt hem är hållbart. Det är underbart att inspireras av olika varumärkens stylade bilder och kataloger men hasta inte iväg till butiken utan att tänka efter ifall just den där lampan, krukan, soffan…eller vad det än må vara verkligen passar in i ditt/ert hem.

Varför köpa dyrt importerat gräs när vi har vass utanför dörren?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *