En ny vecka. Höstlov för många har jag förstått. Med barn på förskola glömmer jag lätt bort sådant. Konceptet lov börjar vi med nästa år. Här skiner solen och det ser alldeles krispigt ut utanför våra fönster.

I helgen hade vår 5-åring halloweenparty och jag tänkte dela mig av några simpla pyssel jag gjorde. Jag har inte tålamod eller lust att lägga alltför mycket tid, pengar och energi på att dekorera för ett tre timmars party… (Det ska ju faktiskt städas bort efteråt också.) Det gäller att lägga sig på en realistisk nivå tänker jag. Ett gäng 5-åringar uppskattar inte en detaljrik dukning så som en vuxen kanske gör så den energin får sparas till nyår ?

Jag gissar på att det är några där ute som planerar att fira Halloween på torsdag, då det faktiskt är självaste Halloween. Kanske det är några fler än mig som gärna vill sätta stämningen men utan att det ska vara alltför tidsödande och krävande. Så här kommer några tips.

Börja utomhus, sätt stämningen redan där. Pumpor är ju en klassiker och det finns massa varianter. Valde att göra en kräkandes pumpa, uppskattades av barnen ? ”Spyan” går ju att ta bort efteråt om man vill ha en lite mer välkomnande dekoration vid entrén.

Utklippta fladdermöss att fästa på dörren och lite varstans inne. En favorit, superenkel. (klipp ut i vitt papper om barnen vill måla dem eller klistra på andra pysseldetaljer)

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är spöklyktor-300x217.jpg

Spöklyktor. Pappmugg+spritpenna och batteridrivet värmeljus som näsa.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-7-768x1024.png

Till middagen skar jag ut figurer i paprika och använde som skålar. En kul detalj som barnen faktiskt reagerade på. Här serverades det korv (fingrar med blod) och pommes.

Lite mysig belysning med mumielyktor. Maskeringstejp+glasburk, klart!

Vit ballong+lakan+fisklina. Här kan man ju variera sig oändligt. Använd svarta ballonger och klipp hål i lakanet eller rita dit ögon och mun. Jag knöt linan runt ballongknytningen och genom lakanet för att få det att hålla ihop. Dvs ballongen hänger uppochner. Prövade med lim och tejp men det höll inte För den avancerade kan man ju använda helium i ballongerna så de svävar av sig själv.

Lakanen är IKEAs billigaste variant som fungerar till allt annat än just som lakan, tycker jag. Dessa har legat i skåpet sedan 2012 då vi använde de som dukar och stolsöverdrag till vårt bröllop. Fint att de fick komma till användning igen!

Utöver detta så åkte vi faktiskt till ett lågprismagasin och köpte lite skelett, konfetti och spindelväv. Lekar fanns givetvis med, b la fick de stoppa ner handen i en hundbajspåse fylld med slime och fiska upp en ledtråd till vart häxan gömt allt godis!

Ni får ursäkta dålig kvalitet på bilderna men det blev att ta in-the-moment med mobilen. Nu blir det en frisk promenad i höstsolen.

Ha en fortsatt bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *